”Knap de lune dåser op”

Den høje promille, fed musik og det sociale liv nærmer sig, og man begynder at stille sig selv spørgsmålene: Hvad skal jeg have med? Hvad skal jeg have på? Hvad skal jeg høre? Hvor skal jeg bo? Det er snart tid til Roskilde Festival. Jeg guider og inspirerer dig igennem de svære valg, så din festival bliver den bedste uanset om du har været der 10 gange før – eller bare skal over og poppe din Roskilde møgdom.

Stilen på Roskilde er praktisk, funktionel og typisk din egen stil i en måske lidt mere rå og flippet udgave. Denimjakken, bøllehatten, bæltetasken og de afklippede denim shorts er til at finde i 1000 vis af eksemplarer, og gør dig hurtigt til den stereotypiske Roskilde gæst. Så de items synes jeg, du skal holde dig fra – med mindre du vil ligne halvdelen af festivalen. Og hvem vil det?

Det handler om at pakke noget cool tøj med attitude som samtidig kan virke i forskellige sammensætninger, og til forskellige behov. Vi er i Danmark –  vejret kan shine med sol og 25 gr, og 3 timer efter kan det stå ned i stride strømme og være rå koldt. Du behøver dog ikke pakke til den helt store verdensrundrejse. Vælg dine items med omhu, lidt men godt! Jeg har taget udgangspunkt i at jeg kun må pakke en af hver stykke tøj. Altså en jakke, en skjorte, en T-Shirt, et par bukser, et par shorts, et par solbriller og et par sko. For at vise man kan sammensætte det på kryds og tværs uden at pakke hele sit klædeskab. Man kan nemt give de samme stykker tøj et nyt liv og et nyt udtryk i en ny kombination.

Personligt kommer jeg til at bo i min Acne læderjakke. Den kan tåle at få nogle bank, faktisk bliver den kun federe af det. Den passer til alt, så jeg ikke er afhængig af hvad jeg ellers har med – og så giver den lidt kant, og masser af attitude. Shorts og trøje er fra Henrik Vibskov og er super cool som sæt. Klart det vilde element af mit pakkede tøj, men også hver for sig giver det et nyt udtryk til alt det andet. Min t-shirt og bukser er fra Acne. Det er rimelig basic, hvilket også er godt at have med når man skal kombinere vilde ting sammen. Skjorten er fra Our Legacy og i råsilke, cool alene, men også med en t-shirt inden under eller uden på. Det giver dig en masse muligheder. Mine Solbriller er fra Moscot – Med dem kan du se super hip ud, selvom du kun har røvkedeligt tøj på.

Det praktiske skal på plads. Hvad skal jeg have med? Udover telt og alt det andet primitive gøgl. Så synes jeg du skal investere i en Carhartt Solar Charger, det er et lille sammenfoldeligt solsystem, med USB-stik og batterilader, så du kan oplade din telefon og musikanlæg i din camp. Hvis du lige som mig tager de hvide superstars på, så skal du købe dig noget Jason Markk. Giv dine sko en gang imprægnering inden festivalen og lidt shampoo efter, så overlever de!

Carhartt Solar Charger
Carhartt Solar Charger

Musikprogrammet er enormt og nogle gange uoverskueligt, mange fede bands kolidere tit med hinanden. Så hvad skal man vælge? En ting er sikkert… noget skal du se. Mange unge tager på Roskilde og drikker sig hjernedøde stive, kommer hjem og har set 1 koncert. Dem har jeg aldrig helt forstået. Vi skal jo huske at Roskilde er en musikfestival og ikke en øl-bowling turneringen. Jeg medgiver at min lever også skal på afvænning når festivalen er slut, men husk at kombinere det og få set en masse fed musik. For det er der virkelig meget af. Jeg vil ikke gøre mig til musik anmelder, vi er en modeblog og der er så mange ”kloge” musikhoveder der ude. Men jeg kan godt fortælle hvad jeg skal høre i år. Jeg er netop hjem vendt fra Primavera Sound i Barcelona hvor jeg bl.a så to Roskilde aktuelle bands, nemlig Jungle og Foxygen. Dem synes jeg du skal tage hen og hører. Især Jungle må du ikke gå glip af,  de er vildt cool live, og også er aktuel med deres imponerede debut album… den fest skal du tage til! Udover det skal jeg se The War on Drugs, Ryan Adams, St. Vincent, Disclosure, Kendrick Lamar, Mew, Father John Misty, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Goat, The Tallest man on Earth, Florence + The Machine, Jamie XX, Communions, Kwamie Liv, Young Dinosaur, Rangleklods, og Yung. – JA, du får travlt!Knap de lune dåser op” Vi ses på Roskilde!
af Kristian Kirk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.