Barcelona Miniguide

Jeg er netop hjemvendt fra min yndlings by Barcelona, hvor jeg har nydt havvand, solskin, tapas og tusind andre gode ting. Undervejs noterede jeg mine favorit steder over dem alle, og derfor får du her min “miniguide til Barcelona” fyldt med fif, anbefalinger og gode idéer. Læs med! 

① KUNSTEN AT PAKKE
Billetten er bestilt, destinationen er bestemt (Barcelona!) og nu skal der pakkes. Jeg har lavet en lille illustration med mine vigtige (og ok, knap så vigtige) ting, som jeg ikke kan undvære. Mindre kan også gøre det! Så længe du husker pas, kreditkort og dine flybilletter, så skal du nok komme langt!
IMG_20160531_0003

② ET LILLE FORSLAG
Jeg har givet mit bud på den perfekte kuffert! Du kan shoppe dens indhold her.image1 (10)
③ HOME SWEET HOME
Juhu! Tid til at afgøre hvor du eller I skal bo. Min fortrukne måde at bo på er gennem Airbnb. Kig efter et sted med mange gode anbefalinger og bestil i (rigtig) god tid! Der er er noget charmerende over at bo lidt mere lokalt, og så er det ret hyggeligt at der ofte er indrettet personligt.

rejse1rejse3
④ LEJ EN CYKEL ELLER TO
Den bedste måde at komme omkring på i Barcelona er faktisk på gå-ben. Det kan være uoverskueligt med cykler, da der ikke altid er cykelstier – og samtidig med en halsbrækkende trafik kan det være en farlig kombi. Alligevel vil jeg anbefale at leje en cykel i et par dage, kør forsigtigt (!) og brug den til at nå lidt længere væk fra de meget turistede steder. F.eks. på stranden! Her er det lækkert at kunne cykle helt ud til enden – og dermed undgå kæmpe menneskemængder.

rejse7
⑤ FAR’ VILD
Hvis det er din første tur til Barcelona, er der selvfølgelig en masse must-see steder (La Sagrada Familia, Park Guell, Picasso Museet .. og så videre) MEN! Noget af det skønneste er virkelig at fare vild i byens små gader. Sørg for at have en dag uden planer og get lost. Mine yndlings bydele er El Born, Gracia og El Raval! Go go go.

rejse2⑥ FOOD
Godt! Klokken er blevet mange (20, 21, 22) Som du måske allerede ved, er det helt normalt at spise ude sent. Din mave rumler – og du drømmer garanteret om tapas i lange baner. Barcelona har de lækreste steder, og også rigtig mange af dem, så der er god mulighed for at opdage dit eget yndlings sted. Min no. 1 hedder “Tantarantana” og er placeret i El Born. Du skal ikke være nærig, men samtidig kan det stadig betales (og hey vinen er billig! og go’!) Risottoen er fantastisk – ligesom alt andet på deres menukort. Hvis du vil have vietnamesisk skal du prøve “La Vietnamita” og er du til vegansk prøv “Cat Bar” som har de vildeste burgere, som også kan nydes af kødspisere.
Info: Tantarantana, Carrer Tantarantana 24 – La Vietnamia, Comerç 17 – Cat Bar, Carrer de la Bòria 17

tantataranaaa
catbar
guide8

⑦ 1,2,3 DRINKS
Hvis du tør (og det gør du) så skal du uden tvivl drikke drinks på “Pony Café”. Vi endte med at være der i timevis, hvilket er ret farligt, især hvis man kan li’ Gin & Tonic og .. ja, generelt drinks. For de er vanvittigt gode her! Stedet er lille (men rygter siger, at de udvider) Publikum er blandet i alder, drinks til omkring 5 euro og lokal stemning (hvad kan man mere ønske sig?) Jeg vil anbefale, at du bare giver bartenderne frie drinks-tøjler, de skal nok finde på noget lækkert – I promise.
Info: 
Portal Nou 23
pony 11822305_775002152609933_8939691962031663372_n(source: Pony Café)

⑧ JAZZZZZZ
Er du tilfældigvis i Barcelona på en mandag, så har jeg (muligvis) det helt rette sted for dig! I en kælder sort som kul gemmer der sig nemlig den absolut sejeste Jazz-club “Jamboree”. Om mandagen har de jam sessions, som gik i min mindebog for bedste musikoplevelser ever. Almindelig lækker jazz udviklede sig henover aftenen til jazz KRYDRET med beatboxing, rap, hiphop, smukke sangstemmer, step dans og meget mere (!) Unge musikere, ældre musikere – alt sammen i en skøn kombination, der efterlod mig med smil og lykke i dagevis. Psst, tjek evt. hjemmesiden her.

guide1

⑨ MORGENMAD
Morgenmad var egentligt ikke det måltid, der blev prioriteret højst på min liste. Men alligevel er en god kop kaffe aldrig i vejen. Mit tip er at du skipper den langtrukne morgenmad og i stedet kommer hurtigere ud i byen! Hvis du har mulighed for det, så køb lidt ind i et supermarked (toast hm?) og nyd den i ro og mag på terrassen i din lejlighed el. på en af de tusindvis af små hyggelige tove (eller parker, læs mere nedenunder)

rejse4

⑩ PARKER
Noget af det skønneste ved Barcelona er byens mange grønne områder. Oftest kæmpe arealer befolket med alverdens typer og skæve eksistenser (nogen af dem i bogstaveligste forstand;)) Medbring et spil skak, et tæppe og måske lidt frokost. Jeg kan anbefale at købe empanadas ved det lille sted “La Fabrica” tæt på. Tag dem med og nyd dem som picnic i solen. En af de mest populære parker er “Parc de la Ciutadella” som er placeret lige ved triumfbuen, et skægt sted at observerer mennesker. Info: La Fabrica, Plaça de la Llana 15

guide4(man kan leje en robåd lige midt i parken!)

①①  VINTAGE SKATTE
Barcelona er lidt af et mekka for vintage-elskere. Det bedste sted at gøre gode kup er på byens mange loppemarkeder – jeg følger selv “Flea Market Barcelona” hvor der løbende bliver offentliggjort nye markeder. Hold øje der! Ellers er El Raval et godt sted for vintagebutikker – tjek gaderne Carrer de Tallers og Carrer de la Riera Baixa. Min yndlings må nok være “Lullaby”, som er virkelig fint indrettet og gemmer på mange gode fund. Den er placeret på Carrer de la Riera Baixa 22. 1,2,3 sæt jagten i gang!

guide11

①② MONTJUIC
Har du brug for en lidt mere afslappende dag i en ellers summende by, så vil jeg anbefale at du drager op på bjerget Montjuic. Her er mange smukke områder, en botanisk have og den smukkeste udsigt. Overvej en mountainbike eller snør skoene godt ind, og få lidt motion ud af det. Pssst, sørg for at nå helt til tops, det kan virkelig betale sig.

montjuic
①③ SITGES
Sitges er en lille by beliggende 35 km sydvest fra Barcelona. Her er en dejlig strand (med langt færre turister end i midten af Barcelona) og så er den kendt for sin filmfestival og karneval. Jeg nåede kun stranden, men det er virkelig et besøg værd. Der går et tog gennem landskabet, mørke tunneler – men også langs havet store dele af turen. Ret hyggeligt. Hvis du er længere tid i Barcelona, vil jeg anbefale at du tog en tur lidt længere væk. Som denne. Derudover er Barcelonas togstation sindsssygt smuk!

rejse12

①④ ALT DET ANDET
Godt så! Det var alle mine favoritter. Der er dog en hulens masse at se, gøre og nå – et stort akavarium (til regnvejrsdage..) smukke gaudí værker, et stort moderne kunstmuseum .. listen kunne fortsætte i evigheder. Sørg for at opdage dine egne små steder – og del dem gerne i kommentartråden herunder, hvis du finder nogen fine steder (eller kender nogen i forvejen)

rejse13

①⑤ BYE BYE!
Ha’ en skøn tur til en fantastisk by.

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.